En parodi

Opinionsundersökningar utgör inte ett bevis för att något är sant, men en sak är säker, och det är att det knappast borde komma som en överraskning att det är fler svenskar som tror att den borgerliga alliansens politik kan resultera i fler jobb än vad den socialdemokratiska. Faktum är att inte ens en majoritet av socialdemokraterna tror på deras egen politik.

Samtidigt presenterar socialdemokraterna resultatet av sina egna opinionsundersökningar som visar att de ligger mycket bättre till än de borgerliga. Med tanke på socialdemokraternas förmåga och vilja att manipulera alla andra siffror till sin egen fördel, ger jag inte mycket för dessa siffror. Inte minst eftersom praktiskt taget alla andra undersökningar visar rakt motsatt resultat. Så tillåt mig tvivla.

Faktum är att det nästan börjar bli en parodi att lyssna på vad vår socialdemokratiska regering säger. Ta bara deras senaste ”jobbsatsning”. Vad det i princip handlar om är mer AMS-utbildningar, snabbare tillgång till bidrag för arbetslösa ungdomar, och en satsning på lönebidrag för funktionshindrade. Men detta är åtgärder som alla vet inte kommer att fungera. Faktum är att det är provocerande löjligt att någon vill kalla detta för en ”satsning” för fler jobb.

Skattepengar för att skapa jobb kommer bara att förstöra jobb inom näringslivet. De kostar ju skattepengar och för varje krona skatt som slösas bort på detta, blir det en krona mindre för riktiga jobb inom näringslivet. Eftersom staten, inte minst AMS, har en sådan förmåga att slösa med pengarna, lär denna satsning förstöra betydligt fler jobb än vad den någonsin skapar, om den nu skapar några överhuvudtaget.

Så jobbsatsningen, som var otroligt patetisk till att börja med, och som snarare borde kallas för en AMS- och bidragssatsning, ser alltså till råga på allt endast till att förstöra jobb. Ju mer man tänker efter, desto vansinnigare framstår det hela.

En reaktion på ”En parodi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.