Kvinnor säger ifrån – till förnedrande feminism

I dag är det den internationella kvinnodagen. Och det märks. För idag protesterar 20 kvinnliga vd:ar i en DN debattartikel mot regeringens planer på att införa lagstiftad könskvotering i näringslivet. Och det är, måste jag säga, en ovanligt stark protest. De tar ett ovanligt ställningstagande inte bara emot den kollektivism och orättvisa som könskvoteringar innebär. De tar också ett tydligt ställningstagande för äganderätt och näringsfrihet.

De inser att feminismen bara är en form av könskollektivism och som därför är förnedrande för kvinnor. De inser att idén om ”kollektiva rättigheter” inte går att förena med idén om individuella rättigheter (!). (Detta får mig att undra om dessa kvinnor nyligen har läst sin Ayn Rand.) Debattartikeln avslutas med:

Hur ska en ägares, eller en väljares, individuella rätt att välja vilken kandidat som den önskar förenas med kravet på att varje grupp ska få sin kollektiva rättvisa uppfylld? Svaret är att det inte går. Kollektiv rättvisa och individuell rättvisa är inte förenliga. Och att påstå att diskriminering måste användas för att mota diskriminering är inte heller ett argument som bär. En orättvisa upphävs inte av en annan, två begångna fel gör inte att rätt skipas.

Word!

3 reaktioner på ”Kvinnor säger ifrån – till förnedrande feminism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.