Altruismens fula tryne

Dick Erixon frågar:

…vad har vi någonsin offrat? Vad har vi någonsin riskerat för att sprida frihet och välstånd till fler än oss själva? Visst, vi har inte resurserna och vi kan ge många skäl. Men är det inte på sin plats att visa viss respekt för dem som offrar livet för friheten för andra? Åtminstone lite, lite grand?

Nej, altruism är inte något vackert, respektingivande eller beundransvärt. Självuppoffring är inte gott, det är ont. Det är en moralisk last hos människor, inte en dygd. Det är något avskyvärt och det förtjänar endast att bemötas med förakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.