Vi behöver inga fler utredningar

I min post ”Iran bör vara nästa mål”, så förklarade jag varför Iran borde vara nästa mål i kriget mot islamism. Det är något jag har tyckt ganska länge. Faktum är att man borde ha gått efter Iran före man gick efter Irak. Jag tänker nu inte upprepa alla observationer och poänger jag gjorde angående varför Iran bör vara nästa mål. Vad jag däremot kort tänker säga är det jag helt glömde bort att ta upp medan jag skrev inlägget om Iran.

Det jag glömde att säga var att vi behöver inte alls ta reda på exakt vem eller vilka det var som låg bakom attackerna i London. Vi vet redan att stater som Iran, Libyen, Saudiarabien i åratal har sponsrat islamisk terrorism mot väst. Vi vet att dessa stater har försett terroristerna med skydd, träning, vapen, pengar, underrättelse, falska pass, resvägar, etc. Vi vet vidare att trots alla problem shiamuslimer och sunnimuslimer har med varandra, tycks de sällan ha några större problem med att samarbeta när det väl kommer till att mörda västerlänningar. Så det finns inget riktigt behov av att ta reda på exakt vilka individer det var som attackerade London, exakt vilken gruppering de tillhör, exakt vem eller vilken terrorsponsrande stat som hjälper dem, etc. Vi vet redan vem fienden är. Det behövs inga fler utredningar för att avgöra vilka som utgör legitima mål för krig.

Skulle man föra ett riktigt krig mot t ex Iran då hade väst vunnit detta kriget för länge sedan och den islamiska terrorismen hade i stort sett upphört att vara ett problem. Därmed inte sagt att ALL terrorism skulle upphöra helt och hållet. Absolut inte. Det finns alltid små grupper av knäppskallar, religiösa fanatiker (kristna, judiska, muslimska, etc), miljöfanatiker, djurrättsaktivister, fascister, nazister, socialister, m fl som allihopa har en tendens att använda våld mot oskyldiga människor. En del får även för sig att ägna sig åt terror. Man kan och och bör bekämpa dessa grupper, men vi kommer ändå aldrig att bli helt fria från dem precis som vi aldrig lär bli helt fria från brottslighet. Eller idioter i största allmänhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.