Är Sverige hotat?

Behöver vi i Sverige oroa oss för att islamisternas fotsoldater ska angripa Sverige? Jag vet inte, men jag vet en sak: Samtliga offer för terrorismen har varit oskyldiga. Det var islamisterna som startade det här kriget. Det var dem som angrep först. Ytliga kommentatorer i medierna (som hatar USA) lär givetvis skylla allt detta på Irakkriget. De lär hävda att detta bevisar att ett krig mot islamism endast kommer att leda till mer terrorism. De kommer att hävda att terroristernas handlande är ”hämnd” för USA:s krig mot Irak och Afghanistan. Men så är det inte. Visst, nämner terroristerna USA:s med fleras närvaro i Irak och Afghanistan som ett skäl till varför de väljer ut t ex USA, Spanien, Storbritannien och Danmark som mål för deras attacker. Men vad man inte får glömma bort är ju varför de vill få bort dessa länder. Det är deras religiösa övertygelse om att den arabiska halvön är ”helig” muslimsk mark och som blir ”smutsig” när de otrogna västerlänningarna vistas där. (Det är också därför som Usama bin Laden även terrorisera bort amerikanerna från Saudiarabien.) Vidare vill de absolut inte se ett demokratiskt Irak eller Afghanistan. De vet nämligen att ett demokratiskt Irak kan göra att araberna börjar älska livet och därmed bli mindre benägna att leva enligt en fundamentalistisk tolkning av Koranen. Nej, jag skämtar inte. I en bok publicerad av Al-Qaida som heter The Future of Iraq and the Arabian Peninsula After the Fall of Baghdad framgår det att Al-Qaida är mer rädda för friheten än vad de är rädda för USA:s bomber: ”It is not the American war machine that should be of the utmost concern to Muslims. What threatens the future of Islam, in fact its very survival, is American democracy”. Varför? Därför att frihetens ”seductive capacities make Muslims love this world, forget the next and abandon jihad” och göra dem ”reluctant to die in martydom” (Al-Qaidas bok citeras i Peter Schwartz bok The Foreign Policy of Self-Interest: A Moral Ideal for America). De hatar alltså friheten.

Observera att terroristerna angriper totalitära teokratier som Saudiarabien därför att de är inte tillräckligt totalitära! Observera att dessa religiösa fanatiker inte drar sig från att mörda människor som Theo van Gogh i Nederländerna bara för att han gjorde sig skyldig till blasfemi (som enligt islam är något som ska straffas med döden). Theo van Gogh mördades av en islamist som var med i ett terroristnätverk med kopplingar till Al-Qaida. Nätverket hade planerat flera terrordåd i Nederländerna (varav ett av de planerade målen var en kärnreaktor). Men har Nederländerna soldater i Irak? Är Nederländerna en ”underhuggare” till Israel och USA? Nej, just det!

Det finns med andra ord ingen anledning alls att tro att Sverige är skonat, även om vi inte är ett lika akut mål som andra länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.