Pågående arbete

Nu när semestern 2018 äntligen över kan jag börja blogga igen. Jag tänkte börja höstsäsongen 2018 med ett något osökt klargörande om något som länge har naggat mig i bakhuvudet.

Så här är det: Mellan 2006 och 2011 så skrev jag mer än 1600 inlägg. Under årens lopp har jag ändrat uppfattning i olika frågor. Och så länge jag tänker kommer jag naturligtvis att fortsätta ändra uppfattning i olika frågor. Jag har inte ändrat uppfattning rörande grundläggande (filosofiska) premisser, men jag har ändrat uppfattning rörande fakta, tolkningar och tillämpningar av grundläggande (filosofiska) premisser.

Eftersom jag har skrivit över 1600 inlägg kommer jag ärligt talat inte ihåg varenda sak som jag har sagt. Vad jag försöker säga med allt detta är att om ni upptäcker att jag idag säger en sak som verkar motsäga något jag skrev, säg, 2008, då ska detta mestadels tolkas som att jag helt enkelt har ändrat uppfattning och undantagsvis som att jag (av okunskap eller ärligt misstag) faktiskt säger emot mig själv. (Om man upptäcker att man säger emot sig själv, att man har fel, då måste man ju för sin egen själviska skull revidera sina synpunkter.)

Bloggen är inte bara en plattform för mitt tyckande. Den är också en plattform för mitt tänkande. Den är alltså lite som en intellektuell dagbok—men till skillnad från min riktiga intellektuella dagbok är denna tillgänglig för offentlig konsumtion. Som sådan representerar den, i många avseenden, ett ”pågående arbete”; därav denna titel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.