En observation i vardagen

Jag var ute och julhandlade i måndags, så jag besökte en bokaffär. Fann en hylla som sade: ”Natur & Vetenskap”. Där fanns flera miljönonsens böcker, inklusive propaganda av Al Gore. Sedan fanns det en hög med böcker om astrologi. Det fanns dock inga böcker om fysik, kemi, biologi, astronomi. Vad säger detta om vår kultur?

6 reaktioner på ”En observation i vardagen

  1. Min teori är att merparten vars medvetande inte sönderruttnat av postmodernism handlar sina böcker via nätet, förmodligen för att de har tillit till sin förmåga att nyttja tekniken. Gemene (fysisk) bokhandelsbesökare finner kanske ettor och nollor för kategoriskt och skrämmande.

  2. Kim: Mycket bra poäng. Jag köper nästan alla mina böcker via Internet. Och jag finner nästan inget som jag vill ha på svenska. Nästan alla böcker jag vill ha är på engelska och kommer från USA.

  3. Min teori (snarare hypotes, om man ska vara korrekt) är däremot att bokhandeln i fråga inte är representativ för vår kultur. Det saknas ofta intressanta böcker i affärerna, men de som finns tenderar att vara rätt sorterade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.