”Bloggen i urval”

Henrik Sundholm har nu publicerat en bok med ett urval av bloggens bästa inlägg. Boken heter passande nog ”Bloggen i urval”. Ni kan beställa den här. Har ni inte pengar, då kan ni ladda ned den gratis i PDF. Men om ni tycker att den är bra nog att ladda ned och läsa, då tycker jag att ni åtminstone kan göra Sundholm en tjänst och göra lite reklam för den.

En del kommer kanske ihåg att jag själv har funderat på att göra samma sak. Jag funderar fortfarande på det, men saken är den att jag måste läsa igenom och redigera många av de inlägg som jag vill publicera. Många essäer vill jag inte publicera i deras nuvarande skick. Och att redigera dessa essäer kommer helt enkelt att ta väldigt mycket tid, tid som jag just nu måste spendera åt annat. Men jag funderar istället på att kanske publicera kortare samlingar. Då kanske jag kan få ut dem snabbare. Till dess får ni njuta av Sundholms artiklar.

4 reaktioner på ””Bloggen i urval”

 1. Tack för reklamen!

  Om du gör likadant rekommenderar jag absolut att använda lulu.com. De är mycket bättre än Vulkan som du tidigare hade i åtanke. Främsta fördelen är kanske att man kan lägga upp sin egen PDF, istället för att tjänsten gör en åt en, och därmed reducerar ens kontroll över slutprodukten.

  Att korrekturläsa är ett mindre helvete. Det märkte jag när jag gjorde PDF-filen av bloggandet för 2007. Efter det lärde jag mig att korrekturläsa varje text ordentligt, innan jag lägger upp den på bloggen. Sparar i slutändan en hel del möda, och resultatet blir ju bättre.

  • Tack för tipset angående lulu.com.

   Jag är en värdelös korrekturläsare. Jag korrekturläser faktiskt mina texter men likt förbannat hittar jag konstiga meningar, stavfel, ord som glömdes bort, osv. Men jag hittar det ofta efter fjärde, femte eller sjätte gången jag läser igenom texten och det är inte alltid jag orkar läsa texten så många gånger, om och om igen. Jag är för otålig. Jag får väl försöka tvinga mig att göra det, så att det blir en bra vana av det till slut.

 2. Jag kan ogenerat säga att jag är bra på att korrekturläsa, kanske för att jag har vissa tendenser till språkfascism och en inneboende känsla för pedantisk noggrannhet.
  Säg till om ni vill ha hjälp!

 3. Jag vill inflika att bloggboken ovan nu finns i utökad och korrekturläst upplaga, som dessutom säljs till självkostnadspris. Bara så ingen köper den sämre produkten istället för den bättre. (Inte för att jag tror att någon köper den via det här gamla blogginlägget… men man vet ju aldrig, som skepticisterna säger ;-)

  Den nya länken alltså: http://www.equil.net/?page_id=1110

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.