11 reaktioner på ”Newsmill

 1. Mycket bra inlägg! Klart bättre och mer välformulerad än Federleys inlägg-och då var ändå Federleys inlägg ovanligt bra för att vara svensk Israeldebatt. Just poängen att det är Hamas som bär ansvar för död på båda sidor är en viktig sådan, då Hamas genomför sina attacker fullt medveten om de konsekvenser det har för den egna befolkningen. Jag själv framförde det i ett inlägg där jag kontrasterade situationen i Gaza, Västbanken och Golanhöjderna och hur det var kopplat till beteendet från befolkningen i de olika områderna, något som ledde till en hel del personangrepp (de allra grövsta släppte jag inte igenom), men inga sakliga argument, annat än någon som harklade över påstådda oförrätter för 60 år sedan.

  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.6336502

 2. Du har väl noterat hur vänsterextremisten Andreas Malm, ökänd sedan tidigare för sitt hyllande av Hizbollah och sin medvetna förvrängning av Johan Norbergs åsikter på DN kultur, har en artikel där han nämner din artikel och betecknar den samt Henrik Unnés, G. Tikozinskys och Federleys artiklar som fascistiska, för att sedan åter hylla och uppmana till stöd för islamofascistiska grupper som Hamas och regimen i Iran.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/04/vi-bor-stodja-hamas-i-kampen-mot-israels-folkmordspolitik

 3. Ja, nog är det tragikomiskt, men då de flesta (att döma av de kommentarer till Malms inlägg jag läst igenom) verkar låta sig luras av Malm är det mer tragiskt än komiskt. Enligt Malm är alltså det ”folkmord” att använda sig av den krigsstrategi som de västallierade använde sig av under andra världskriget . Ja, det är till och med ”folkmord” att använda den avsevärt mer återhållsamma strategi som Israel faktiskt använt. All form av militärt försvar är enligt Andreas Malm ”folkmord”-så länge Israel utövar det. Riktade attacker avsedda att skada civila på båda sidor från grupper som förespråkar etnisk rensning av nästan alla judar och en shariastat för övriga är däremot ”befrielsekamp”. Det är svårt att bli mer absurd än så.

  Och i vanlig ordning presenteras alla de israeliska åtgärderna enligt det som Benjamin Netanyahu kallade ”The reversal of causality”. Man framställer dem som orsak till det palestinska våldet och det palestinska våldet som ett sätt att bekämpa israeliska aktioner trots att det i alla fall var palestinskt våld som föregick dem och trots att palestinierna är väl medvetna om att det troligen kommer tvinga israelerna till mer av det våld de påstås bekämpa, detta då i hopp om att västerländska Hamassupporters som Andreas Malm och Ali Esbati ska kunna använda denna missvisande bild i propagandasyfte,

 4. Till alla: Tack. Kul att ni uppskattar min artikel. Jag blev ganska nöjd med den själv.

  Jag visste inte att Malm hade citerat mig. Jag orkade inte läsa igenom hela Malms artikel, det lilla jag läste räckte för att jag skulle veta, bortom allt rimligt tvivel, att han är en fullständigt oärlig människa. Och jag tänker inte ödsla någon möda på honom (eller någon som äter upp hans lögnaktiga smörja).

  Jag skriver inte för att försöka rubba sådana som Malm. Det är en totalt hopplös uppgift att försöka skriva för irrationella lögnare som Malm. Jag skriver dels för att säga min mening men dels också för att ge intellektuell ammunition till Israels vänner.

  Att Malm, och hans likar, tar ställning för Hamas, Hizbollah och Iran, talar också för sig själv. Hans pladder om ”folkmordsretorik”, och det ena och det andra, är så totalt genomskinligt, när man bara påminner sig själv om att det är den totala FÖRINTELSEN av Israel – inte ”befrielse” – som är Israels fienders UTTALADE mål med deras krig mot Israel. Krig som de, inte Israel, startade.

 5. Det var ändå rätt många kritiska kommentarer till Malms artikel. Jag har inte lusläst, men den allra första kommentaren var rätt bra:

  ”Man måste nypa sig i armen för att försäkra sig själv om att vad du skriver inte är plankat från en öststatstidning från 70-talet…”

 6. Det är egentligen ofattbart att vänster alltid lyckas stödja massmördare och diktaturer typ Hamas, Hizbollah, Iran, Lenin, Stalin, Mao, Castro, Pol Pot, etc.

  Att Pol Pot vänstern sedan får ett så stort utrymme i media är verkligen tragiskt när alla borde sluta upp bakom det demokratiska Israel i kriget mot islamfascismen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.