Miljörörelsen mot rent vatten

Många tror att miljörörelsen drivs av goda intentioner. Du kanske tror att de vill värna om vår miljö; vår luft och vårt vatten. Och det låter ju bra. Men om du tror detta, då har du tyvärr misstagit dig.

Sanningen är att miljörörelsen för, med Greenpeace i spetsen, en kampanj mot användandet av klor. Ja, exakt samma klor används för att rena vårt dricksvatten från farliga bakterier. Miljörörelsen för med andra ord en kampanj mot rent dricksvatten.

Men är det inte sant att miljontals människor dör varje år för att de saknar rent dricksvatten? Och är det inte sant att många av dessa skulle överleva om de hade klorat sitt dricksvatten? Jovisst är detta sant. Samtidigt är det sant att miljörörelsen vill förbjuda användandet av klor.

Hur får man detta att gå ihop? Svaret är att det får man inte. En av Greenpeaces grundare, Patrick Moore, kunde inte heller få det att gå ihop. Bara om man inser att miljörörelsen sätter naturen före människan kan man få detta till att gå ihop. Moore insåg till slut detta och därför lämnade han Greenpeace.

Människan måste exploatera och förändra naturen för att överleva. Vi måste hugga ned skog för att bygga hus, möbler och göra papper. Vi måste odla upp stora landområden för att producera mat. Och vi måste klorera vattnet så att det går att dricka.

Enligt miljörörelsen är detta ett ”problem” eftersom den orörda naturen är ”helig”, enligt dem. Den har ett intrinsikalt värde, dvs ett värde i sig, dvs ett värde helt och hållet oberoende av dess relation till oss människor. Så praktiskt taget allt vi gör för att överleva innebär att vi ”förstör” naturen.

Detta är inte bara en logisk följd av miljörörelsens prioriteringar. Detta budskap kommer faktiskt direkt ur munnen på de mest extrema miljöaktivisterna. David Foreman, Earth First!, sade: ”We advocate biodiversity for biodiversity’s sake. It may take our extinction to set things straight”. David Graber, biolog vid USA:s nationalpark, sade: ”Human happiness … is not as important as a wild and healthy planet. Some of us can only hope for the right virus to come along”.

I miljörörelsens ögon blir vi inget annat än en ”cancersvulst”. Så miljörörelsen vill skydda naturen, men inte för människan utan från människan. Om människan är ”problemet”, då förefaller en kampanj mot rent dricksvatten bara logiskt. Inte trots att det skulle kosta livet på miljontals människor, utan just precis därför.

Sådan är miljörörelsens natur.

4 reaktioner på ”Miljörörelsen mot rent vatten

  1. samma visa som när DDT förbjöds, omkring 50 miljoner människor har dött som resultat.
    DDT är giftigt, ja, för insekter!

  2. Kul grej: En vacker dag så bestämde man sig någonstans i New England att återskapa en skog från 1600-tal. Så man planterade rätt träd och väntade på att resultatet skulle infinna sig.

    Efter en tid så fick man inte alls en skog från kolonialtiden, utan något snårigt och ogenomtränligt. Så man undersökte vad som var fel. Studier av gamla årsringssnitt visade att indianerna med ca 10 års mellanrum brände av all undervegetation så att de kunde jaga och ta sig fram. Den skogen var alltså lika naturlig som Disneyland.

  3. Samtidigt är det ju inte alla ideer och alla grupper.. gäller att lyssna på det som är bra och förkasta det som är dåligt.. precis som med regeringen de har gjort mkt bra men det betyder inte att vi ska acceptera fra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.