Skrämmande statistik

Robert Spencer:

Some of the results of the Pew Research Center poll of Muslims in America were startling: 26% of Muslims between the ages of 18 and 29 affirmed that there could be justification in some (unspecified) circumstances for suicide bombing, and five percent of all the Muslims surveyed said that they had a favorable view of Al-Qaeda. Given the Pew Center’s estimate of 2.35 million Muslims in America, and the total of thirteen percent that avowed a belief that suicide bombings could ever be justified, that’s over 300,000 supporters of suicide attacks. And 117,500 supporters of Al-Qaeda.

Eftersom det är OK att ljuga enligt islam, om det främjar islams sak, då kan man inte veta hur många som svarade annorlunda, på grund av rädsla för repressalier från allmänheten. Om exempelvis 50% av muslimerna hade sagt att de tycker det är helt rätt att mörda amerikaner lär ju amerikanska allmänheten reagera på ett helt annorlunda sätt.

Robert Spencer noterar att när företrädare för muslimska organisationer i USA skulle kommentera denna opinionsundersökning, tog det inte lång tid förrän de började ljuga på nationell TV.

Terrorism expert Steven Emerson, meanwhile, confronted Edina Lekovic of the Muslim Public Affairs Council on CNBC’s Lawrence Kudlow show, reading an editorial in praise of Osama bin Laden published in the UCLA Muslim Students Association’s newspaper in 1999, while she was editor of the paper. Lekovic denied having been the editor of the paper at that time, but Emerson has made available a pdf of the paper’s masthead that lists her as editor. Kudlow had asked Lekovic what Muslims in America were doing to combat the jihadist views expressed by some in the poll, and she stated that they were doing a great deal, but offered no specifics — and the incident with Emerson damaged her credibility. In fact, neither the CAIR nor the MPAC website contains any announcement about any program or initiative of any kind designed to lessen support for suicide bombing and Al-Qaeda within the Muslim community in America.

Hur många muslimer vägrar säga vad de egentligen tycker? Enligt undersökningen ville 27% inte säga vad de tyckte om al-Qaida.

Det är värt att notera att många muslimer tycks inte bry sig om om de framstår som konspiratoriska knäppskallar: ”Stunningly, only 40% of American Muslims believe that Arabs (Muslims) attacked the United States on September 11, 2001”. Så uppenbarligen avstår de bara från att fälla omdömen när de vet att den amerikanska allmänheten kan förväntas reagera med legitimerad vrede. Men som Pews rapport också lägger märke till finns det ett samband mellan att tro på galna konspirationsteorier och att vara mer djupt religiös och mer benägen att acceptera terrorism:

Highly religious Muslim Americans are less likely to believe that groups of Arabs carried out the 9/11 attacks than are less religious Muslims. In addition, the survey finds that those who say that suicide bombings in defense of Islam can be often or sometimes justified are more disbelieving than others that Arabs carried out the Sept. 11 attacks.

Hur kommer det sig förresten att så många fler av de yngre jämfört med de äldre är för terrorism? Pew:

[T]he survey finds that younger Muslim Americans – those under age 30 – are both much more religiously observant and more accepting of Islamic extremism than are older Muslim Americans. Younger Muslim Americans report attending services at a mosque more frequently than do older Muslims. And a greater percentage of younger Muslims in the U.S. think of themselves first as Muslims, rather than primarily as Americans (60% vs. 41% among Muslim Americans ages 30 and older). Moreover, more than twice as many Muslim Americans under age 30 as older Muslims believe that suicide bombings can be often or sometimes justified in the defense of Islam (15% vs. 6%).

Med andra ord finns det ett starkt samband mellan att vara mer extrem, dvs mellan att ta sin religion på allvar, och att vara för terrorism. Och det är, som man säger, ungdomarna som är framtiden. Vad betyder det då för USA:s framtid?

En reaktion på ”Skrämmande statistik

  1. Och då är muslimer i USA ändå relativt välintegrerade jämfört med muslimer i Europa. Och färre.

    Islam kommer att vara en aktuell politisk fråga under en lång tid framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.