En glad nyhet

C Bradley Thompsons anförande, ”The Separation of School and State: The Case for Abolishing America’s Government Schools”, kan man nu ta del av på Ayn Rand-institutets hemsida. Som vanligt måste man registrera sig som besökare. Men tack och lov kostar det ingenting.

Why do so many Americans—liberal and conservative—support a compulsory system of government-run education? What role should the State play in educating America’s children? Are government schools compatible with a free society? Is it possible to have a free market in education?

In this lecture Dr. C. Bradley Thompson, Professor of Political Science at Clemson University, will examine the destructive effects of “public” education in America. He will critique the principal assumptions behind government schooling (e.g., that children have a “right” to an education and that government schools are for the “public good”). And he will call for the abolition of all government schools. Thompson will present a principled argument for a free market in education that begins with the rights and responsibilities of parents to provide for the education of their own children.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.