Självmord är ingen lösning

Miljöaktivisterna säger att vi måste göra något åt den globala uppvärmningen. Det må vara sant, men vad är då deras förslag? Jo, det är att vi med skyhöga skatter ska minska koldioxidutsläppen med 80% fram till år 2050.

Detta är dock omöjligt att göra utan att sänka vår levnadsstandard till Tredje världens nivå. Deras ”lösning” är alltså att vi ska begå ett kollektivt självmord. Inte så mycket till lösning med andra ord.

1991 fick vulkanen Mount Pinatubo ett utbrott som släppte ut mängder av svavelpartiklar i atmosfären. Året efter var jorden en halv grad kallare. Varför inte imitera detta utbrott genom att släppa ut svavelpartiklar i atmosfären?

Detta förslag är inte problemfritt, men poängen är att vi måste bli mer kreativa om vi ska komma på en bra lösning på den globala uppvärmningen.

OBS! Insändaren är väldigt kort eftersom jag skrev den för tidningar som Metro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.