Mer om global uppvärmning

Via Junk Science:

”What the U.N. Won’t Tell You” – ”Last Friday, the Intergovernmental Panel on Climate Change, the United Nations group charged with assessing the state of the world’s climate, unveiled the summary of its latest report. The IPCC Web site claims an impressive number of participants: 450 lead authors, 800 contributors and 2,500 expert reviewers (of which I was one). But it would be a mistake to assume all these experts endorse everything in summary, including its bottom-line assessment: ”Most of the observed increase in globally averaged temperatures since the mid-20th century is very likely due to the observed increase in anthropogenic greenhouse gas concentrations.” Many disagree with the conclusion itself or the claimed level of certainty, but the fact is, we were never asked. Most participants worked only on small portions of the report, handed in final materials last summer and never ventured an opinion on claims made in the summary.” (Ross McKitrick, Newsweek International)

Det har som bekant rapporterats i tidningarna om att ExxonMobile och AEI har försökt, genom löften om ”stora pengar” (ynkliga 10 000 dollar), skaffa fram ”kättare” som kan presentera skäl att betvivla IPCC:s senaste dokument. (Vilket, så klart, betyder att de letar efter oseriösa forskare som är villiga att sälja ut hela mänsklighetens framtida öde för småpengar, genom att bli verktyg för den illvilliga och destruktiva oljeindustrin.) Här kan ni läsa AEI:s VD svara på dessa bisarra anklagelser.

En reaktion på ”Mer om global uppvärmning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.