Sanningen om Wild’n Fresh

Jag har tentapluggat lite de senaste dagarna. Därav den låga aktiviteten. En sak jag dock vill uppmärksamma är sanningen om villkoren för de anställda vid Wild’n Fresh. Sanningen är nämligen att på 9 av 10 punkter är villkoren bättre än vad kollektivavtalet säger.

Centrum för rättvisa observerar:

Flera av de villkor som HRF påstår är sämre vid Wild’n Fresh aktualiseras inte ens för restaurangens personal. Det gäller till exempel helglön på helgdagar då restaurangen har stängt – den förmånen gäller inte anställda som har oreglerad arbetstid. En del annat är rena påhitt, som exempelvis att Wild’n Fresh skulle ha nekat anställda sjuklön.

Talande för HRF:s metod är att den ”oberoende” utredning som advokat Toivo Öhman gjort på HRF:s uppdrag uteslutande har grundats på HRF:s uppgifter. HRF:s utredare har inte ens kontaktat Wild’n Fresh för att få reda på fakta om villkoren.

Tänk på detta nästa gång du hör företrädare för fackföreningsrörelsen i debatten. Tänk på hur villiga de är att ljuga och förvränga verkligheten.

En reaktion på ”Sanningen om Wild’n Fresh

  1. Detta är i och för sig sant, men vad skönt det hade varit om tjejen som äger stället sagt något i stil med: ”Jag har en absolut rätt att sluta vilka frivilliga avtal jag vill med andra vuxna människor.”

    Man blir så ledsen när hon (liksom vissa politiker som halv-försvarar henne) envisas med att lägga till att de ”förstår att facken är viktiga och bra och att de behövs i Sverige”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.