MUF – de nya neokonservativa?

Samtidigt som det verkar som om de neokonservativa tappar trovärdighet i USA (vilket är bra) så verkar det som om de nu håller på att ta över MUF. För några dagar sedan skrev MUF:s nya ordförande Niklas Wykman följande på DN Debatt:

Alliansen har många bra förslag för att få fart på rättsväsendet. Men var är ambitionerna i försvarspolitiken? Det svenska försvarets roll i världen och dess möjlighet att bidra till ökad säkerhet för oss själva och andra har kraftigt nedvärderats i Sverige. Men försvaret är det främsta vertyg vi har för att skapa en bättre situation för andra och på så viss skapa en tryggare värld för oss själva.

Utöver uppdraget att skydda Sverige från angrepp bör försvaret mer aktivt agera för att bevara och framtvinga fred runtom i världen.

Den främsta biståndsinsatsen bör vara att genom militära insatser, fredsframtvingande eller fredsbevarande, skapa ett samhällsklimat där institutioner skapas. Kan vi skapa fred och upprätthålla äganderätter i fattiga länder kommer internationella företag att stå på kö för att göra investeringar.

Däremot kan man aldrig genom enbart ekonomiskt bistånd få ett land på fötter. Det enda långsiktiga, fungerande biståndet är avväpnandet av rebellgrupper och avsättande av diktatorer. Om Moderata ungdomsförbundet fick som vi ville skulle det statliga biståndsorganet Sida avvecklas.

En reaktion på ”MUF – de nya neokonservativa?

  1. ”Moderata ministrar stryker diktaturer medhårs” – mycket vinklad överskrift, minsann. Antingen är man för eller emot diktatur, javisst, men betyder det att man för den skull måste bygga upp en armé och anfalla alla diktaturer? Jag är inte socialist, men jag har inget intresse av att gå till beväpnat våld mot andra socialistiska länder. Sverige har ärligt talat en hel del på hemmaplan att ta hand om. Varför skall Sverige vara ”världspolis”? Nå, det är inte fel att vilja få bukt med världens orättvisor, men det får inte ske genom tvångsinryckning och självutplånande.

    Det händer att folk kallar mig ”moderat” när jag yttrar någon politisk åsikt. Jag brukar svara: ”Nej, jag är frihetlig”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.