Inget konsensus

Per Welander från Moderna Myter har skrivit ett mycket intressant inlägg i debatten om den global uppvärmningen:

Den mycket ansedda tidningen Environmental Geology har publicerad en artikel ”On global forces of nature driving the Earth’s climate. Are humans involved?” [länk]…. Författarna har ett geologiskt perspektiv på sin artikel men det gör den inte mindre intressant. Forskarna kom fram till att mänskligheten har påverkat temperaturen mindre än 0.01 grader av totalt 0.56 graders global uppvärmning. Uppvärmingen har skett genom naturlig uppvärming varav solen stått för den största delen. Tittar man på de senaste 3000 åren har jorden blivit kallare och det samma gäller de senaste 1000 åren. Det verkar inte alls stämma med det budskap SVT:s Planeten eller kvällstidningarna framför.

Läs hela här.

3 reaktioner på ”Inget konsensus

  1. Det enda vettiga med den här klimathysterigrejen är att en massa kommunister kommer får hjärtattack i förtid så mycket som de oroar sig.

  2. Emellertid verkar det råda allmän konsensus även bland vetenskapsmän, att människan är skyldig till global uppvärmning vilken till slut kommer leda till vår … tja, det skiljer sig. Åtminstone till att norden begravs under vatten, såväl som att vi kommer bli stekta levande utan ozonlager – och så vidare. Apokalyptiska profetior har alltid utverkat sin attraktion. Om 16 år skall vi inte ha någon mer snö i Sverige, säger de ju ^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.