Dagens last

Hur blev Brasilien ”oberoende” av utländsk olja? Inte var det genom att förlita sig på sockerbaserad etanol, som förre detta president Bill Clinton hävdar. Nej, det var genom att producera mer olja. Investor’s Business Daily har en artikel som grundligen genomskådar Clintons argumentation. (HT: Gus Van Horn.)

Kommer republikanerna att vinna? Michael Novak tror det. Varför tror han det? Hans analys är ganska intressant ur flera avseenden. Novak skriver:

The Republican base is extremely angry at the mainstream media. The media have ceased to be striped-shirted referees in the ring. This year, day after day, they have been throwing sucker punches aimed to help the Left. Nowadays, there is no trustworthy referee. Where a reasonably impartial press (tilting only slightly left) used to be, there is now only a passion to hurt a president in a time of war, the most dangerous war in our history. Republicans will be voting against the left-wing media, the left-wing courts, and the whole culture of the Left.

Recent court decisions — New Jersey most immediately — show so much contempt for moral tradition (as if our grandfathers were less moral than we), such a lack of intellectual acuity (as if matrimony were a contract like any other, as if it were a human bond like any other, as if it were of no more crucial service to the survival of the State than any other human relation — say, of two elderly sisters caring for each other), and such an arrogant disregard of the will of the governed that once more, yet again, they have unmasked the ugly culture of the Left. (Mina kursiveringar.)

Lägg märke till alla underliggande premisser för Novaks resonemang här: Vilka är vi att ifrågasätta våra mor- och farföräldrars traditionella moral? På vilka grunder ska homosexuella äktenskap avfärdas? ”Statens överlevnad”. Domstolar ska inte döma i enlighet med vad konstitutionen säger, dvs i enlighet med principen om individens rättigheter; den ”moraliska” majoriteten ska ha rätt att härska över individerna. Om det stämmer att det är dessa känslor och premisser som kommer få republikanska väljare att gå och rösta, då säger detta allt man behöver veta om detta parti.

Dagens lögn. Via Aqurette blir jag uppmärksammad på en lögn från Dick Erixon. Detta är inte första gången Erixon förvränger verkligheten, men detta är verkligen ovanligt extremt. Erixon skriver:

Vi ska slå vakt om den kristna kulturen som givit oss upplysningen, friheten, vetenskapen, demokratin…

Kommentarer överflödiga. Eller OK, jag kan väl citera vad Aqurette själv säger: ”Den har givit oss varken upplysning eller frihet, och den enda vetenskap som möjligen kan härledas till kristendomen är religionsfilosofin”.

Multikulturalism är nihilism. Nej, jag skämtar inte. Idén att alla kulturer är lika mycket, varför ”kulturell mångfald” har ett egenvärde, har bara en logisk implikation, och det är att den bästa (men inte perfekta) kulturen, nämligen den västerländska, ska förnekas och förstöras.

Svårt att förstå varför? OK, försök då med följande analogi. Ta en person som du älskar, någon som betyder något oerhört för dig. Ponera att det är en stor idol, din husgud, din älskare, ditt barn, kanske t o m din mamma. Du värdesätter denna eller dessa människor mer än många andra för de gör dina liv bättre, trevligare, roligare, enklare, osv. Ponera nu att det kommer fram ett monster till dig som säger: ”Alla människor är lika mycket värda. Vem fan är du att hålla upp ditt barn framför mördare, tjuvar, banditer, våldtäktsmän? Vem fan är du att höja upp din livspartner över Saddam Hussein, Osama bin Laden, Hitler och Stalin? Hur vågar du?” Vad följer? Jo, om alla är lika mycket värda, då betyder det att ditt barn är lika värdefullt som en Saddam Hussein. Vilket betyder att det är lika värdelöst.

Det är på denna väg som multikulturalisterna söker förstöra den västerländska kulturen. Vem vill kämpa för att bevara värdelösa kulturer? Vem vill kämpa för att bevara något som är lika mycket eller lite värt som något annat? Varför motsätta sig diktatur, om det är precis lika gott och bra som frihet?

Observera att när multikulturalisterna försöker försvara sin irrationella ståndpunkt, så vill de ständigt att vi ska påminnas om de dumheter och grymheter som företrädare för västvärlden har orsakat genom historiens gång. Men samtidigt gör de sitt allra yttersta för att försvara och ursäkta de dumheter och grymheter som primitivare kulturer genom historien har orsakat – och som de än idag förorsakar. Varför? Läs Svante Folins artikel ”De flesta kulturer är rena skräpet”, så får ni se vad jag menar.

3 reaktioner på ”Dagens last

 1. Iran’s President Mahmoud Ahmadinejad är värre än Saddam och Stallin tycker jag

  Märkvärdlig Saddam var ganska liberal, han lät homosexuella och ha sex utom äktenskap.
  Han var Sunni muslim och Iran’s President Mahmoud Ahmadinejad är Shia muslim-
  Egypten är mest liberal än alla arabländer och är sunni muslim och redan laglig homosexuella för 4 eller 5 år sedan.

  Glöm det för Talibanor o Shia Muslimer

  Shia Islam vill dödstraff för homosexella och Sunni Islam kan låta homosexuella.

  Jag skulle leva hellre Sunni Islam än Stallin men hellre Stallin än Shia Islam.

 2. ”OK, försök då med följande analogi. Ta en person som du älskar, någon som betyder något oerhört för dig. Ponera att det är en stor idol, din husgud, din älskare, ditt barn, kanske t o m din mamma. Du värdesätter denna eller dessa människor mer än många andra för de gör dina liv bättre, trevligare, roligare, enklare, osv. Ponera nu att det kommer fram ett monster till dig som säger: ‘Alla människor är lika mycket värda. Vem fan är du att hålla upp ditt barn framför mördare, tjuvar, banditer, våldtäktsmän? Vem fan är du att höja upp din livspartner över Saddam Hussein, Osama bin Laden, Hitler och Stalin? Hur vågar du?’ Vad följer? Jo, om alla är lika mycket värda, då betyder det att ditt barn är lika värdefullt som en Saddam Hussein. Vilket betyder att det är lika värdelöst.”

  Amen. Jag säger alltid detsamma till min livspartner: ”Om du bara anade hur mycket du är värd för mig – precis lika mycket som horan på Malmskillnadsgatan vars inviter jag avvisade häromkvällen.” Och hon känner sig alltid lika smickrad.

  (Nä, usch. Sarkastikern inom mig har tagit överhanden.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.