DIM-hypotesen

DIM-hypotesen. Under en begränsad tid så kommer Peikoffs föreläsningar om DIM-hypotesen att finnas tillgänglig på Ayn Rand institutets hemsida. Som vanligt är allt som krävs att man registrerar sig som besökare, men det kostar ingenting. Jag har inte hört den, men ska börja med det nu. Hoppas den är bra!

Lite om kursen:

This 15-session course—part lecture, part discussion—was presented live to a worldwide audience by phone and on the Internet. It is based on Dr. Peikoff’s ”The DIM Hypothesis” (book-in-progress), in which he looks at the role of integration in the culture and in practical life.

This course explains and explores Dr. Peikoff’s new DIM hypothesis, applying it to ten different cultural areas, as listed in the course outline. The hypothesis identifies and distinguishes three types of mind: the mind characterized by I (Integration); by D (Disintegration); or by M (Misintegration). In the sessions Dr. Peikoff points out how all of the influential movements in the areas included reflect—and could only have been created by—one or another of these three mind sets. If enhancing your understanding of today’s world and of where we are heading is an important concern of yours, Dr. Peikoff believes that you will find a DIM perspective on events to be of significant value.

As Dr. Peikoff recently explained: ”[M]y thesis is that the dominant trends in every key area can be defined by their leaders’ policy toward integration: they are against it (Disintegration, D); they are for it, if it conforms to reality (Integration, I); they are for it, if it conforms to a superior reality (Misintegration, M).”

Nice!

En reaktion på ”DIM-hypotesen

  1. […] Nej, jag är inte död. De senaste dagarna har jag bara varit väldigt upptagen med att lyssna på Leonard Peikoffs DIM-hypoteskurs. Mycket, länge och intensivt. Och under hela tiden har jag gjort mycket noggranna anteckningar. (Utöver det har jag också ägnat mig lite åt mina studier.) DIM-hypotesen är ganska intressant och jag ser fram emot Peikoffs bok. Jag har dock en del kvar av hypotesen att integrera innan jag vågar uttala mig i en större omfattning om själva hypotesen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.