Gör Bushadministrationen rätt?

Ibland får man höra personer som Jeff Jacoby säga saker som:

This much we do know: There has been no successful terrorist attack on the United States in the years since 9/11, whereas the years leading up to 9/11 saw one act of terrorism after another, including the bombing of the World Trade Center, the destruction of the US embassies in Africa, and the attack on the USS Cole. The Bush administration must be doing something right — something the Clinton administration, on whose watch bin Laden and Al Qaeda launched and escalated their terror war, failed to do.

Detta är ett argument som jag inte köper. Och jag förstår inte hur någon kan köpa det heller.

Det är sant att ingen terrorist än så länge har attackerat USA:s hemland. Sedan har haft Bali 2002, Madrid 2004, London 2005, bara för att nämna några. Och då ska man inte glömma bort alla attacker som Israel har haft sedan dess eller, för den delen, alla amerikaner som har mördats i Irak av olika terroristattacker. (Varav en del sponsrades av Iran.) I samtliga fall var det USA eller deras allierade som var attackerade.

Kom ihåg att WTC först attackerades 1993. Sedan tog det 8 år innan USA blev attackerat igen. Betydde detta att Clinton någonsin gjorde något rätt? Nej. Det tar flera år för terrorattacker av denna typ att planeras innan de väl genomförs. (Jag har för mig att man började planera inför terrorattackerna 2001 redan 1996.) Så fem års ”lugn” ska inte tas som intäkt för någonting.

Frågar ni mig är det ganska mycket en fråga om ren tur att USA inte har attackerats ännu. Inget annat. Iran söker kärnvapen. Kärnvapen som de kommer att använda sig av. Om man låter Iran komma över kärnvapen, då kommer vi snart att få upptäcka något som däremot inte var verket av ”ren tur”, utan ren och oförfalskad ondska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.