En riktig skräckfilm

Den kristna högern utgör utan tvekan ett stort och växande hot i USA. Det är skrämmande och tragiskt att höra hur kristna fundamentalister och fanatiker i USA, påstå att USA grundades på deras irrationella religiösa tro, när det i själva verket var en produkt av Upplysningen, av århundraden av en kamp mot irrationell religiös tro till förmån för förnuftets återfödelse och upprättelse.

Lika skrämmande och tragiskt är det att höra dessa fanatiker säga att landets problem beror på att kristendomen inte har ett tillräckligt stort inflytande över politiken eller kulturen, och att lösningen därför är att förvandla landet till en teokrati. Och bara en människa som har övergett förnuftet, kan få för sig att det som gör USA gott och följaktligen värt att förvara inför samma sorts religiösa fanatiker som dem själva, är för att det är kristet.

För de som inser hur skrämmande det växande hotet från de kristna i USA är, kan denna trailer för en kommande dokumentärfilm, Jesus Camp framstå som en ohygglig skräckfilm. Problemet är att det inte är fejkat, utan på riktigt.

4 reaktioner på ”En riktig skräckfilm

  1. Världen finns konkurrens i mellan Islam och kristna. Jag tror Bush är rädd för Islam är hot mot väst, därför Han kan tvingas bistånd pengar till kristen organsion för att bekämpa mot Islam makt som kan sprida över fler länder och människor. Visst kan jag förstå mig om Bush ger bistånd till kristen för stopp mot islam. Jag skulle absolut hellre bli kristna än muslim. Islam är minst 10 gånger värre som kristna. USA händer fler amerikanska kristna konvertera till muslimer, det är speciellt svarta.
    Det var samma sätt 1940-70-talet kämpade USA mot kommunistmakt, t.ex USA gjorde bistånd till Sydkorea, Syd Vietnam och Västtyskland med pengar och vapen för bekämpa mot kommunistmakt. Jag tycker Bush gjorde ganska bra om bistånd till kristnaorgansion för bekämpa mot Islam. USA hjälper bistånd till kristna i Thailand, Indien och andra länder som är U-land för att Kristna har konkurrens mot Islam. Jag har aldrig hört och sett USA gav bistånd med kristna så mycket till EU länder.

  2. Robin Hood. Marx är västerliberal. Jag vet inte han var socialliberal eller nyliberal men jag tror nog han var socialliberal. 1840-talet hade han inte tänkt så många förbjudet idag. Nu är mycket fler onödig förmynderi än 1840-talet.

    Karl Marx var mycket bättre än Göran Persson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.