Dagens last

Mer osanna siffror. Globaljuggler visar hur ”Sanna siffror” far med fler osanningar, samtidigt som de gladeligen anklagar andra för att vara lögnare.

När det kommer till vilseledande statistik, hävde Göran Persson återigen ur sig en ren lögn i gårdagens duell mot Fredrik Reinfeldt. Han sade att ”Sverige är troligen ett av de länder i världen där vi arbetar mest. I alla fall i Europa är det på det viset … Det visar all statistik.” Men som Sebastian Weil visar stämmer det inte på långa vägar.

Vad är relationen mellan miljörörelsen i väst och islamisk fundamentalism i Mellanöstern? Vid en första anblick verkar det som att det inte råder något som helst samband. Men ekonomen George Reisman visar, som den integrerande tänkare han är, hur och varför det faktiskt råder ett starkt förhållande mellan dessa två rörelser.

Och med tanke på att våra politiker vill göra slut på vårt beroende av oljan, bland annat ”på grund av alla konflikter den har skapat” (som jag fick höra en centerpartist säga idag), är detta en intressant insikt. För detta betyder ju att vi kan, genom att ideologiskt bekämpa och besegra miljörörelsen här hemma i väst, samtidigt kraftigt underminera hotet från länder som Iran och Saudiarabien.

Capitalism Magazine. Nättidningen Capitalism Magazine har nyligen uppdaterat sig med åtminstone fyra nya och riktigt bra artiklar. Walter William tar upp diskriminering och argumenterar för att det är rätt och riktigt. Thomas Sowell visar att de ”gröna” demokraterna utgör den nya nomenklaturan i USA. Och Fredric Hamber förklarar varför den amerikanska helgdagen ”Labor Day” har ett missvisande namn.

Men den kanske viktigaste aritkeln av dem alla är Alex Epstein och Edwin A Lockes September 11th: Five Years Later:

It is now five years since September 11, 2001–and since that horrific day we have witnessed numerous additional attacks by Islamic terrorists against the West. In the face of a seemingly never-ending supply of suicidal killers, many still do not understand the motivation of the terrorists. Commentators are eager to offer a bevy of pseudo-explanations–poverty, the Israeli-Palestinian conflict, etc.–while ignoring the motivation the terrorists themselves openly proclaim: Islam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.