Svag arbetsmarknad

Munkhammar kommenterar den senaste AKU-rapporten. Som Munkhammar lägger märke till är detta ingen stark uppgång på arbetsmarknaden. Det är tvärtom en väldigt svag sådan. Tar man hänsyn till att befolkningen har ökat under samma period är ökningen på 1%. Men den är kanske till och med svagare än vad Munkhammar skriver. Han tar visserligen upp det faktum att den absoluta merparten av de nya jobben är tidsbegränsade. Men han tar inte upp det faktum att ungefär hälften av de som fick dessa tidsbegränsade jobb var ungdomar mellan 16-24. Det vill säga, ungefär hälften av alla nya jobb, mitt i högkonjunkturens Sverige, är sommarjobb. Och som alla vet lär de försvinna till hösten, när studierna tar över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.