När röken har lagt sig

Våra medier som uppenbarligen är anti-Israel gör naturligtvis allt de kan för att demonisera den oskyldiga parten i denna konflikt. För några år sedan var det den påstådda ”massakern” i Jenin. (Det är i och för sig sant att många israeliska soldater dog där, helt i onödan, men det var ingen kommentator i medierna som bölade över det.) Nu bölar istället medierna om Qana.

Tack och liv finns det alternativ till de svenska medierna. Via Internet kan man numera ta del av t ex  FoxNews (som till skillnad från SVT verkligen är ”fair and balanced”) och amerikanska bloggar som gör allt vad de kan för att sprida sanningen.

Igår sände FoxNews en video från israeliska försvaret som visar att raketer skjuts ifrån en plats som ligger väldigt nära den byggnad Israel bombade i Qana. På Expose the Left har man också gjort videon tillgänglig tillsammans med en massa intressanta länkar såsom denna. Enligt det israeliska försvaret har över 150 raketer skjutits ifrån Qana. Givet detta är det inte ett dugg konstigt att man bombar där. Vad är, som sagt, alternativet? Att inte försvara sig? Glöm inte heller bort att Israel i förväg varnade de civila att lämna området.

Det har även rapporterats att byggnaden ifråga inte kollapsade förrän upp till åtta timmar efter Israel bombade den. En teori är att det var Hizbollah som såg till att spränga byggnaden och sedan använda offren som ett vapen i deras krigspropaganda. Jag vet inte om det är sant, men då de inte har några problem med att använda sig av civila som sköldar i andra sammanhang, finns det ingen anledning att ifrågasätta den teorin. IDF är dock noga med att påpeka att de ännu inte vet med säkerhet vad det var som orsakade gapet på åtta timmar.

4 reaktioner på ”När röken har lagt sig

  1. nä, asså, jag kände bara för att citera den där låten. Den är ju tokkul ju. Annars är jag toksionist i allt utom hårfärgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.