”Religion of Peace” slår till igen

SvD rapporterar:

En muslimsk man som anklagats för hädelse har mördats i en domstolsbyggnad, sade pakistansk polis i dag.

Den anklagade mannen blev överfallen när han var på väg ut från domstolen i Muzzafargarh, knappt 50 mil sydost om den pakistanska huvudstaden Islamabad. Två män högg honom 15 gånger med kniv i bröstet.

En polistalesman sade att angriparna såg det som sin plikt att döda mannen. Denne greps i mars anklagad för att ha fällt nedlåtande kommentarer om profeten Muhammed under ett bråk.

Hädelse är belagt med dödsstraff i Pakistan. Trots att många sådana mål når domstolarna har aldrig någon blivit avrättad eftersom högre instans alltid har lagt ned ärendena på grund av brist på bevis. Däremot har det hänt flera gånger att hädelseanklagade har blivit lynchade till döds.

I torsdags blev en muslimsk böneledare ihjälslagen efter att ha anklagats av en rivaliserande religiös fraktion för att ha bränt sidor ur Koranen.

Ociviliserat och barbariskt, är mina spontana tankar. Men som om allt detta inte vore ondskefullt och bisarrt nog, läs då detta:

Den oberoende pakistanska Människorättskommissionen säger att mordet på böneledaren visar hur hädelselagen missbrukas av människor som vill göra upp med personliga fiender.

– Vi har krävt att regeringen ändrar lagen radikalt så att den inte kan missbrukas, säger kommissionens ordförande Iqbal Haider. (Min kursivering.)

Så låt mig se om jag förstår detta rätt. Om man mördar människor som verkligen ”förtjänar” det, dvs människor som verkligen har gjort sig skyldiga till hädelse, då är det inget missbruk av lagen. Då är allt i sin ordning, säger en ”människorättskommission”! Perverst bortom förnuftets gränser, är min spontana tanke till detta.

3 reaktioner på ””Religion of Peace” slår till igen

  1. Hmmm,

    …inbillar jag bara mig, eller har det försvunnit ett inlägg mellan >>Hur är det möjligt?>“Religion of Peace” slår till igen

  2. USA och EU:s skuld i detta är oerhörd, i och med att de inte gett Pakistan något bistånd. Bojkottstrategin ger allt annat än civiliserat beteende.

    Eller iallafall är det nog så Sveriges mest framträdande Hamasanhängare, Aftonbladets politiska chefredaktör Helle Klein, skulle ha sagt om hon blivit tvungen att kommentera frågan, hon som skyller palestiniernas ociviliserade beteende med inbördeskrig m.m. på (det tillfälliga partiella) indragandet av bistånd från USA och EU (beklämmande nog har de redan nu beslutat att återuppta det).

    http://blogg.aftonbladet.se/3/perma/30906/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.