En del människor

är så dumma i huvudet att det inte ens är roligt. Seriöst:

Rumsren islamofobi? Exemplet Jyllands-Posten och dess satirer av profeten Muhammed som ”terrorman” illustrerar den globala rasismens moderna tryne, islamofobin. Den tar sig olika uttryck i Danmark och Sverige, skriver Amina Ek, Mehmet Kaplan och Bashy Quraishy.

Alltså, alldeles bortsett från att det inte finns någonting fel med att vara kritisk eller kanske t o m fientligt inställd till islam som religion eller totalitär islam som ideologi, så har ”islamofobi” (vad det nu är för nonsensbegrepp) ingenting med rasism att göra.

Det verkar inte heller ha slagit dessa författare att folks skepticism och fientlighet gentemot islam kaaaaanske har någonting att göra med att muslimer ägnar sig åt terrorism och massmord av religiösa skäl? Nej, så kan det ju inte vara. Folk är bara islamofober för att de tycker om att ”jäklas lite”.

Men jag borde inte vara förvånad över detta korkade inlägg. Det är ju trots allt producerat av samma människor som under förra året gav oss den skrattretande ”Nogger black”-debatten: Centrum mot Rasism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.