Göran Persson om moderaternas politik

Jag läste idag Göran Perssons debattartikel som publicerades på Brännpunkt för ett par dagar sedan. Det är ganska intressant att se hur mycket mer attraktiv Göran Pesson får moderaternas politik att framstå. Göran Persson säger t ex att eftersom moderaterna vill sänka skatterna till ”ett européiskt genomsnitt” så betyder det att moderaterna vill sänka skatterna med 250 miljarder kronor. Göran Persson fortsätter med att poängtera att moderaternas politik syftar till att sänka lönerna. Dvs de nya jobben ska komma till genom att lönerna sjunker! ahhh… Det är som ljuv musik i mina öron!

Persson lyckas med några få enstaka ord förklara det som Reinfeldt av någon anledning inte kunde förklara i partiledardebatten, nämligen, hur mindre bidrag (a-kassa) kan ge upphov till fler jobb. Förklaringen är enkel, genom att sänka bidragen kommer det att löna sig att söka jobb med lägre ingångslöner. Det handlar alltså om att göra det ekonomiskt attraktivt för fler att söka lågproduktiva och lågavlönade arbeten. Göran Persson förklarar nämligen att med moderaternas politik kommer en arbetslös som tidigare tjänade 16 000 i månaden, att få en a-kassa på mindre än 10 000 kr i månaden, vilket naturligtvis innebär att det kommer löna sig för henne att söka lägre avlönade jobb. (Fast enligt mina beräkningar stämmer inte denna uppgiften; om a-kassan ligger på 65%, vilket den gör först efter 100 dagar, enligt moderaternas förslag, så blir a-kassan på 10 400 kr, men det förändrar inte poängen.)

För de moderata väljarna som har varit oroliga för att moderaterna har blivit alldeles för politiskt korrekta i den faktiskt förslagna linjen (och inte bara retoriken) så måste nog detta vara väldigt skönt att läsa.

Nej, detta betyder inte att jag har ändrat mig om moderaternas rörelse mot den politiska mitten. Detta betyder bara att jag bara uppskattar och stöder de förslag hos moderaterna som de fortfarande inte har förändrat till det väsentligen sämre. Detta är nämligen BRA saker hos moderaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.