Allt mellan himmel och jord med Rucka Rucka Ali

Har du hört talas om Rucka Rucka Ali? Inte? Här kommer då en kort introduktion: Rucka (som egentligen heter något annat) är en musiker och Internet-personlighet, med flera hits och över en miljon YouTube-följare. I ett nötskal kan man säga att han är en extremt politiskt inkorrekt version av “Weird Al” Yankovic. Min personliga favorit är Ur a Cartoonist.

Vad du än tycker om hans musik och mörka komedi, vill jag bara understryka att mannen bakom Internet-personligheten är en extremt snäll, trevlig, artig och sympatisk människa. (Vill du lära känna mannen bakom Rucka Rucka Ali lite mer, då rekommenderar jag Dave Rubins intervju av honom här.)

Vad få nog känner till att är Rucka är ett fan av Ayn Rand och hennes filosofi objektivismen. Därför har jag också träffat honom flera gånger vid ARIs årliga sommarkonferenser i USA. Det är på den vägen jag känner honom.

Hur som helst, har jag länge funderat på att en dag kanske starta en egen YouTube-kanal som ett komplement till min blogg och/eller podcast. Men förutom att jag just nu inte har någon tid för det, så är jag dessutom ganska obekväm med tanken att filma mig själv. (Det är jobbigt nog att höra min egen röst.)

Så jag tänkte att jag måste göra något drastiskt för att ta mig ur min bekvämlighetszon. Då slog det mig att just Rucka Rucka Ali länge har uppmanat mig att göra YouTube-videos. Så kanske han skulle vilja göra en show tillsammans?

Så blev det också.

Resultatet är en nästan två timmar lång konversation om ja, nästan allt mellan himmel och jord. Avsnittet handlar inledningsvis, och sedan till och från, om Sverige som den socialistiska vänsterns ideal, därav titeln. Förutom att säga ett par ord om Sverige hade vi nog ingen klar agenda. Det är bara ett par herrar som snackar.

Tack för senast, Rucka!

En reaktion på ”Allt mellan himmel och jord med Rucka Rucka Ali

  1. Gillar Rucka Rucka Ali, kollade ibland på hans musikvideos på YT när jag var yngre. Det är nästan som ett guilty pleasure för mig att låta mig ge efter för den typen av lite halvknäpp och ”opassande” humor. Hade ingen aning om att han var ett fan av objektivism, ser fram emot att lyssna på ert samtal när jag får tid sen.

    Btw, du låter mycket bra i din podcast, det är bara att lämna din comfort zone och köra IMO!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.