”Atlas Shrugged—America’s Second Declaration of Independence”

Ett nytt anförande av Onkar Ghate, ”Atlas Shrugged—America’s Second Declaration of Independence”, är nu tillgängligt på Ayn Rand institutets hemsida. Som vanligt krävs det att man är en ”registrerad besökare”. Men det är, fortfarande, gratis och går snabbt att fixa. Jag har inte hört det själv så jag har ännu inget omdöme, men det låter intressant:

In 1776 Thomas Jefferson announced to the world America’s plans for independence. For the first time in history, there was to be a nation and a government dedicated to the individual’s rights to life, liberty and the pursuit of happiness. But from inception, and from both within and without, the ideals of the new nation were under attack.

Without a full justification of an individual’s moral right to pursue his own life and happiness—not serve his neighbors, God or country—the nation was vulnerable, and its founding principles were slowly chipped away. In 1957 the missing justification came with the publication of Atlas Shrugged. On this, the book’s 50th anniversary, we will examine the moral revolution launched by Ayn Rand, without which the political revolution of the Founding Fathers had to remain incomplete. We will see what this moral revolution has meant for America so far, and what it promises for the future. We will see why Atlas Shrugged should be considered America’s second Declaration of Independence—a declaration not of political but of moral independence.

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.